Starta-eget-bloggen

Marknadsföring

En gyllene sits?

Behövs egentligen någon marknadsföring alls? Ärligt talat blir ju bemanningssjuksköterskor mer eller mindre jagade av företagen nuförtiden, och man kan välja och vraka mellan uppdragen. Är det inte bättre att hålla nere kostnaderna och lägga energin på något annat? Och om man ska ha marknadsföring – vad ska den i så fall bestå av? Reklam? Visitkort?

marketing

Så här tänker jag

I och med att jag etablerar mig med ett företag så kliver jag också mentalt in i ytterligare en roll – förutom min professionella roll som sjuksköterska. Jag blir entreprenör istället för anställd, vilket innebär att jag måste sätta mig i framsätet och ta styrning själv till hundra procent. Ingen arbetsgivare tar hand om mig längre – och ingen ska heller behöva göra det. Genom att rent bokstavligt skaffa mig ett varumärke med både utseende och innehåll kan jag bygga upp en image som jag själv utformar och anpassar som jag vill. Mitt varumärke definierar mig inför uppdragsgivare och kollegor likaväl som det sporrar mig att lägga ribban högt och prestera. Jag tror dessutom att det man tänker, säger och gör i hög grad blir till en självuppfyllande profetia, och därmed har man mycket att vinna på att skapa en positiv image runt sig själv och sitt företag.

flyhi

Dessutom är det ju så att ingen med säkerhet kan förutspå hur marknaden för bemanningskonsulter kommer att se ut på ett, tre och fem års sikt. Men som min kloke far brukade säga; ”Duktigt folk kommer alltid att behövas”. Och då gäller det att ha befäst sin position för att kunna komma ifråga för uppdrag även om regioner och kommuner försöker införa hyrstopp.

Vilken typ av marknadsföring ska mitt företag ha?

Idag sker ju det mesta on-line och är dessutom gratis i stor utsträckning, vilket passar en ny företagare utmärkt. Jag ligger i startgroparna genom att ha skapat en speciell företagssida på Facebook, ett konto på LinkedIn samt konton på Insta och Twitter i företagets namn. Lagom när jag fått mitt registreringsbevis och drar igång kommer jag att börja använda de här kanalerna officiellt. Sidan på Facebook går att ha ”hemlig” (man går in på sidan inställningar och markerar ”dölj sida” under sidans status). Se till att sidan status står som ”ej publicerad”. Just nu fyller jag min sida på Facebook med bilder och inlägg, men det är bara jag som kan se det så länge den inte är officiell. Men tids nog…! Förutom gratis närvaro i social media kommer jag att satsa några hundralappar (ja, det kostar faktiskt inte mer) på snygga visitkort. Praktiskt i alla möjliga sammanhang när man vill lämna sitt telefonnummer eller hemsidesadress i nätverkssyfte.

social.png

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.