Starta-eget-bloggen

På mina villkor

På resande fot

Just nu känns tröttheten i kroppen lite extra tydligt. Det är en tisdag förmiddag i gråaste november och jag sitter i gate 13 A på Arlanda och väntar på ett flyg. I söndags gick jag av efter sjunde natten i Sundsvall och satte mig på tåget hem. Resan tog en normal arbetsdag i anspråk, och det blev inte särskilt mycket sömn under tiden. Visst är det smidigt att resa med tåg och bo centralt i stan där man jobbar, men att köra egen bil trumfar dock allt. Så inför företagsstarten har jag tittat runt vad det finns för boende strax utanför Sundsvall och hittat något jag tror blir bra. Då börjar jag köra egen bil upp och kan ta med mig obegränsat (nåja, nästan!) med bagage och färdiglagade matlådor om jag vill. Även om jag kan börja ta ut traktamente för att kompensera för matkostnaden gillar jag att äta min egen mat som är lagad från grunden. Fördelen är också att jag kommer ner i pris för boendet, och därmed ökar företagets vinst. Något jag dock måste räkna närmare på är det här med bilen. Ska jag fortsätta köra privat bil? Eller ska företaget äga den? Eller kanske satsa på leasing? Mycket regler att sätta sig in i…

image

 

Steget till Eget del 3

Igår kväll var det så dags för tredje mötet med Nyföretagarcentrum och kvällen handlade om affärsjuridik.  Jag ska inte påstå att jag hängde med i precis alla resonemang… Men vad gäller vikten av att noga läsa igenom alla avtalstexter, skaffa en bra företagsförsäkring och ha koll på aktuella lagar fick jag med mig budskapet. Dessutom bekräftades det jag redan förut varit inne på, nämligen att valet av aktiebolag som företagsform nog är det bästa. Kvällen gav också tillfälle till att boka in den enskilda rådgivning jag nu känner mig redo för. Så om två veckor ska vi gå igenom min affärsplan och se om jag räknat rätt i mina kalkyler.

 

travel

Men först lite semester!

Och det är precis därför jag sitter här i gaten och väntar på att få gå ombord på Aegean Airlines flyg till Athen för vidare resa till Cypern. Det är inte precis högsäsong därnere nu. De flesta restauranger och nästan alla hotell har stängt. Solsängarna är bortforslade från stränderna som ligger öde. Men temperaturen senaste veckan har bjudit på behagliga 20-22 grader och vattnet ungefär detsamma. Och så har jag ju delar av familjen boende där nere, så det här blir en semester med socialt tema! Det finns ingen charter så här års, så därför blir det reguljärflyg och boende i en privat lägenhet jag lånar. Men det ska väl gå att stå ut med! Och det fina med mitt schema är ju att det inte krävs några extra lediga dagar för att få till en utlandssemester. Eftersom jag har valt att jobba varannan vecka har jag ju i gengäld ledigt de andra veckorna. Och ja, här sitter jag nu i gaten och bloggar medan jag väntar på utrop för boarding. Känns lite sådär glammigt som jag tycker livet ska vara. Hela tiden. Varje dag.

 

image
Taxfree – en ren löneförmån!
image
Inflygning över Larnaca Bay
image
Utsikt från mammas balkong

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.