Starta-eget-bloggen

Det går mot jul

Lägesrapport

Det är nu ungefär en vecka sen mitt möte på Nyföretagarcentrum och jag sitter åter på tåget till Sundsvall. Vad har jag då fått uträttat under den gångna veckan? Ja, eftersom mitt mål är att få så mycket som möjligt klart före helgerna har jag förstås jobbat på i bra takt. För att få en flygande start 2017 har jag försökt ta alla nödvändiga kontakter så att det sen bara ska vara att trycka på knappen. (Ja, för så lätt blir nog på ett ungefär…!)

 

takeof

 

 

  • Mail till revisorn – och nu har vi ett möte inbokat nästa tisdag
  • Mail till den säljare som jag köpte min bil av i februari i år. Jag har frågat om företagsleasing, förmånsvärde och annat kring bilen som jag tänker han kan svara på. Han lovade ett svar nu i veckan och siffror att ta med till revisorn. Sannolikt blir det förmånligast om företaget äger bilen och jag kan betala alla kostnader med oskattade pengar.
  • Två nätters extrajobb i Västervik som en del i min plan att jobba ihop till aktiekapitalet
  • Mail till banken med en fråga om de utfärdar bankintyg innan jag registrerar företaget hos Verksam – eller efter. Informationen jag har fått låter nämligen lite som ett moment 22 där jag måste ha gjort det ena först för att få det andra gjort – men det andra måste ändå göras först? Typ?!
  • Översyn och några åtgärder i den privata ekonomin för att skapa en så bra likvid situation som möjligt.

 

 Privatliv?

advent

Så här i slutet av året är det ju populärt att summera året som gått och dessutom var det tredje advent igår. Och det ställer ju en del krav på tända ljus, glögg och annat… Inte lätt när man befinner någon annanstans större delen av tiden, men jag tycker ändå jag varit skapligt effektivt. Det står ljusstakar i åtminstone somliga fönster, glöggflaskan är påbörjad och julgranen klädd! Julklappsshoppingen inledde jag ju ganska framgångsrikt i tax-freebutiken på Larnaca Airport, och nu har också några nätbutiker fått lite beställningar. Med bra planering och full fart kommer man långt!julgran

Men det är klart att det inte är optimalt att jobba extra på sina lediga veckor och vara iväg på möten om kvällarna istället för att vara hemma som normalt folk. Så från och med nästa år ska jag ta vara på mina lediga veckor. Det återstår nu ett uppdrag i Västervik före jul och sedan är aktiekapitalet intjänat. Med lite slutspurt i mellandagarna kan jag pricka av de flesta punkterna på att-göra-listan inför företagsstarten och därmed blir 2017 det stora starta-eget-året.

Kommande vecka

Nu närmast ska stiftelseurkunden och bolagsordningen fyllas i. De dokumenten samt mallen till aktieboken tänker jag ta med till revisorn för att dubbelkolla att jag gjort rätt. Därefter tänker jag att det är klart att anmäla till Bolagsverket och göra registreringen. I övrigt tänker jag hålla igång träningen så många kvällar jag bara orkar. Personalgymmet här på sjukhuset i Sundsvall är riktigt bra och för övrigt helt gratis. Personalen är ju dessutom min bästa resurs så den får jag inte missköta. Jag tänker ha en generös personalpolitik i mitt företag och satsa mycket på friskvård och kompetensutveckling. Det ska bli riktigt intressant att ha utvecklingssamtal med mig själv och höra vad jag förväntar mig av företagsledningen!

Det där med jul förresten…

Det har jag liksom redan hunnit tröttna på. Jag vill ju ha varmt och vår och vara i full gång med företaget!

krokus.png

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.