Starta-eget-bloggen

Travel Nurse AB – godkänt och klart!

 

Uppdatering – vad har hänt sen sist?!

Som ni minns blev jag lite otålig då för ett par veckor sedan och skickade in registreringen av företaget till Bolagsverket. Så kom jag hem från Sundsvall och gick in till banken för att skaffa mitt bankintyg. Det visade sig ta några dagar och under tiden hann jag åka allra sista svängen till Västervik för att jobba två nätter. Fredagen den 23/12 – dagen innan julafton – kom jag åter hem på förmiddagen och hann lagom in på banken innan de tog julledigt. Bankintyget var klart och jag hade med ett frankerat kuvert till Bolagsverket så jag omgående kunde posta det. Enligt vad jag läst ska det sedan ta upp till ett par veckor att få sitt företagsnamn slutgiltigt godkänt och registreringsbevis med organisationsnummer skickat till sig. Nu var det ju också jul- och nyårshelg så jag hade mina onda aningar om att det kunde dröja. Men redan på tisdagen fick jag bekräftelsemail att de mottagit mitt bankintyg och på torsdagmorgonen den 29/12 kom så äntligen registreringsbeviset, också det via mail som en pdf jag kan skriva ut. Det tycker jag verkligen var rekordsnabbt och bra jobbat av Bolagsverket under mellandagarna! Nu hade jag ju verkligen haft lust att öppna den där champagneflaskan jag har hemma i kylen, men skaldessvärre är jag åter i Sundsvall och jobbar hela nyårshelgen. Det får bli rejält firande när jag kommer hem på måndag för mig och min styrelsesuppleant!

 

 

Möte med revisorn

Under den här veckan före jul hann jag ju också med ett första möte med revisorn. Jag fick svar på en del frågor och några bra tips att ta med mig och fundera vidare på. Dels tyckte hon definitivt att det skulle löna sig om företaget äger bilen istället för jag har kvar den privat. Det innebär att företaget får köpa bilen av mig, och då kan jag använda aktiekapitalet som en del av betalningen. Jag tänker att det här är inget som nödvändigtvis måste vara klart tills jag kör igång verksamheten, utan det kan jag vänta med tills allt rullat på ett tag. Det blir sannolikt mycket att sätta sig in i ändå till att börja med. Så fick jag klart för mig att skatteväxling inte är aktuellt för mig nu utan istället kan jag pensionsspara (eller spara på lång sikt i största allmänhet) genom att investera företagets vinst i en kapitalförsäkring. Det här är något jag ska läsa mer om och som väl blir aktuellt först när jag gjort mitt första bokslut. Tror jag. bank

Så påminde hon om försäkringar och tjänstepension motsvarande det man har via kollektivavtalet som anställd. Nu när jag äntligen fått mitt organisationsnummer blir det lättare att ta in offerter från några olika banker på detta, så det ska jag göra. Från min egen bank har jag redan fått ett kostnadsförslag, men jag vill gärna ha ett från Nordnet också.

Kvar att göra

Det återstår förstås en hel del att göra innan jag kör igång, men nu känns det som om jag verkligen är på väg. Det som nu närmast är aktuellt är: ta in offert(er) på försäkringar/tjänstepension, ansöka om godkännande för F-skatt, registrera företaget som arbetsgivare, anmäla behörig person hos Skatteverket, skriva underleverantörsavtal med mitt bemanningsföretag, skaffa bokföringsprogram och förhoppningsvis också kunna lägga in min budget i det, skicka anmälan om elektronisk skattedeklaration. Oj då, det blir visst en rivstart på det nya året!

Den 28 februari har Skatteverket en informationsträff där jag bor som heter ”Ny företagare – aktiebolag”. Den funkar tidsmässigt för mig så jag tänker gå dit och snappa upp allt jag kan! Det är aldrig fel att nätverka lite och skaffa sig kontakter på alla håll och kanter. Och det påminner mig om att det nu också är dags att börja titta lite på hur jag vill utforma mina visitkort. För självklart ska jag ha såna! Jag har tidigare använt mig av Vistaprint och varit nöjd med det, men givetvis finns det en uppsjö av olika företag som erbjuder billiga visitkort. I regel kan man också designa dem direkt på hemsidan och få se hur de kommer att se ut innan man beställer.

skatteverket

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.