Starta-eget-bloggen

Starta-eget-blogg för sjuksköterskor

En starta-eget-blogg för sjuksköterskor. Behövs verkligen det?

När jag började skriva på den här bloggen, i anslutning till att mina företagsplaner tog form under hösten, var jag inte ens helt säker på att jag skulle göra den offentlig alls. Kanske bara ha den som en on-line dagbok där jag skrev om mina funderingar och nybörjarfrågor. (Sänder nu en tanke till min revisor som redan är en hårt prövad kvinna efter alla mail med konstiga frågor…).

Efter hand förstod jag att det finns ett växande intresse bland sjuksköterskor att starta eget och att själv få bestämma över alla aspekter av sitt yrkesliv. Inriktning, lön, arbetstider, schema, semester. Parallellt med detta finns också ett ökande antal som är nyfikna på bemanningsbranschen, och oftast är väl kanske det inkörsporten till att så småningom bestämma sig för att bli entreprenör.

Vad jag också har kommit till insikt om är att, trots att vi idag skriver år 2017, det fortfarande råder en slags inställning till vår profession som åtminstone jag trodde var död och begraven för länge sedan. Det är uppfattningen att vi är livegna och lydiga sjuksystrar som inte har någon bestämmanderätt själva. Ni tror mig inte? Senaste dagarna har jag läst på olika forum där det frågas efter tex hur man ska räkna den övertid man (trots allt!) anser sig ha rätt till när personal på boendet ringer in en på ledig dag pga någon medicinåtgärd som inte kan lösas på annat sätt och det inte existerar någon jourorganisation. Påminner mig starkt om när sjuksköterskor skulle förbli ogifta och bo i ett litet rum på sjukhuset och vara tillgängliga dygnet runt. Andra exempel är oroliga frågor om beordring (kan man tvingas jobba fast man säger att man är full? måste passa sina barn? inte har sovit efter förra nattens arbetspass?). För att inte tala om de som kommit in på utbildningar och sen inte får klartecken från arbetsgivaren i tid nog för att ordna allt praktiskt kring skolstart, partnerns jobb och barnpassning. En hel familjs tillvaro hålls i stand-by för att arbetsgivaren inte kan lösa bemanningen och inte respekterar sina anställda.

florenceKan vi inte enas om att det är dags att kasta av sig nunnedoket nu? Vet ni hur arbetsmarknaden ser ut? Vet ni hur eftertraktade ni är? Inser ni ert värde? travel

 

 

 

 

 

 

Informera, inspirera och  peppa

Det är det jag vill. Med den här bloggen, med min företagssida på Facebook (som du hittar här), med min nya grupp Entreprenör inom hälso- och sjukvård (som du hittar här) och med min närvaro i sociala medier via Twitter, LinkedIn och Instagram. (Du hittar genvägar till dessa konton här nedan). Det här är det första officiella inlägget i bloggen, men du hittar flera tidigare om du söker. Ett tips: börja från början och följ min väg mot eget företag.

Vi hörs!

2 kommentarer på “Starta-eget-blogg för sjuksköterskor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.