Starta-eget-bloggen

Om jag får välja – så vill jag bo riktigt bra!

 

Det är uppenbarligen stor variation på vilken typ av boende man blir erbjuden av bemanningsföretaget när man reser och jobbar på annan ort. Som egen företagare har jag ju själv möjlighet att bestämma, och jag har nu sett till att få det riktigt bra! (Och för övrigt anser jag att man inte ska ha det sämre än hemma när man är ute på jobbuppdrag – eller semester för den delen).

Första tiden (som anställd av min uppdragsgivare Bonliva) bodde jag på hotell med tillgång till kök här i Sundsvall. Ett riktigt bra och centralt beläget alternativ. När jag sedan blev min egen arbetsgivare och uppdraget dessutom visade sig bli förlängt valde jag att skaffa en företagslägenhet. Den är nyrenoverad, centralt belägen och möblerad. Allt jag behövde göra var att komplettera med en liten kontorshörna (skrivbord och stol) plus lite personlig styling så kändes tillvaron plötsligt alldeles perfekt!

 

lgh3
Svalt och tyst i min källarlägenhet

 

 

Att ha en praktiskt kontorshörna är viktigt för mig. Dels vill jag gärna utnyttja tiden till att få undan en del bokföring och annat när jag är iväg på uppdrag. Men inte minst har jag ett nytt och spännande projekt inför hösten som kommer att innebära många timmar av studier… Mer om min specialistutbildning kommer i ett inlägg lite längre fram!

 

 

lgh5.jpg
TV och wi-fi kompletterar förstås bekvämligheten

 

Bra att kunna strosa runt i morgonrock och laga sin egen mat. Hotellfrukost i all ära, men inget slår en lugn stund i fåtöljen och morgon-TV innan det är läggdags efter nattpasset.

 

lgh4.jpg
Compact living med bra standard

 

Många bemanningssjuksköterskor berättar om boendealternativ med tvivelaktig standard och utan privat badrum. Jag har gjort min beskärda del av ”hundåren” (men det var faktiskt som fast anställd i Norge) och njuter nu av lyxen att ha allt det här för mig själv.

lägenhet7
Nyrenoverat och fräscht överallt.

 

lägenhet6
Plockade med mig både råg och korn från fälten därhemma som klatschig och gratis styling!

 

Ett boende som företaget betalar ska förmånsbeskattas på lönespecifikationen men får dras av i deklarationen kommande år. Lite trist att företaget åker på sociala avgifter för ”förmånen” men allt kan inte räknas i pengar. Det är mycket värt att ha sitt eget, privata boende som väntar varje jobbperiod. Alternativet vore att bo på hotell vilket skulle kosta mig mer än dubbla hyreskostnaden och inte vara ens hälften så mysigt!

 

 

 

 

2 kommentarer på “Om jag får välja – så vill jag bo riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.