Studentbloggen

Business Blind Date IRL

Lördag redan och veckan har bara forsat fram. Inser att det gått en stund sedan förra inlägget men det har varit mycket att styra med och dessutom tar ett större blogginlägg just nu form i mitt huvud… Ett som förhoppningsvis blir inledningen till ytterligare en ny vinkling av bloggen. Det är dock inom ett ämne som är något av ett minfält och det gäller därför att välja orden med omsorg från början. Nyfiken? Det bör du vara! Hoppas återkomma inom kort med en rafflande fortsättning! Till dess får du fundera och gissa vad det kan handla om… (Ja, bilden här nere ger viss vägledning).

 

havre

 

Nu över till min spännande blind date som inledde veckan. Som jag skrivit om i några tidigare inlägg (Nätverka som man aktiesparar och LI – privat klubb eller…) jobbar jag på att bygga upp mitt nätverk genom att connecta med personer på LinkedIn. Främst har det skett genom de så kallade nätverkstrådarna som börjar bli vanliga. Härom veckan hittade jag dock på ett annat fiffigt sätt… När jag såg ett inlägg jag gillade från en person med bra attityd (som förresten sökte fler starka kvinnor till sitt nätverk – hon jobbade i en mansdominerad bransch) nöjde jag mig inte med att connecta med henne. Nej, jag gick också in på profilerna till de som gillat och skrivit i kommentarfältet och raggade skamlöst nya kontakter där. Och det dröjde bara några dagar så fick jag ett intressant mail…

Ett mail med en förfrågan om en träff över en kopp kaffe eftersom personen ifråga skulle på tjänsteresa till Motala och hade en stund över. Spännande! Det här var det första riktigt påtagliga tecknet på att mitt nätverk också börjar fungera IRL. Hittills har jag nöjt mig med att härja runt i kommentarfält, göra inlägg och skriva några artiklar. Plus att jag har fått en del bra utbyte av gruppen Anti Jante Women (kolla in den om du känner att gruppens namn slår an en sträng!).

image

 

Det visade sig att fikastunden blev ett långt och trevligt samtal mellan mig och en kollega i ett annat legitimationsyrke med snarlik företagsinriktning där vi verkligen kunde ge och ta. Jag tror vi bägge fick med oss en hel del i form av peppning, nytänkande kring företagssatsning, momsregler och lite internt skvaller från vårdbranschen i största allmänhet. Under veckan har vi också utbytt mail med bra länkar och jag har fått ta del av kollegans företagspresentation med erbjudande att kopiera och inspireras till min egen. Tack för det bästa Monika!

 

fika1

 

Nu nätverkar jag vidare med nya krafter och lite nytändning. Och den som påstår att det är fel med random kontakter och nätverkstrådar kan gå och dra nåt gammalt över sig!

En kommentar på “Business Blind Date IRL

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.