Studentbloggen

Novembermörker och boktips

Hörrni, vart tog sommaren vägen och vem tog hösten?! När jag klev ut från sjukhuset efter nattpasset den här morgonen möttes jag av en vit tillvaro där de få vakna medmänniskorna – och bussarna – sladdade runt i vinterns första halka…

 

 

snösundsvall2
För all del – lite ljusare blir det ju med snön…

 

 

 

 

snösundsvall3
Lite myskänsla så här inne i City med julstämning

 

Mitt i höstterminens slit och lite överrumplad av vintermörkret är det lätt att gå vilse i sig själv och tappa fokus. Vart tog sommarens träningsglöd vägen? Vad blev det av höstens nytändning när studierna drog igång, bloggen fick en make-over och tempot accelererade? Ja, det är lätt att sjunka in i en bekväm lunk, låta allt gå på rutin och nöja sig med att man ändå måste få vara lite bekväm nu när det är så mörkt och kallt och jobbigt och … Eller?!

Just den insikten slog mig i bakhuvudet igår kväll ihop med en känsla av att jag har kanske lite för lätt att låta omgivning och miljö påverka mig  – på gott och ont. Det är ju gott och väl om miljön är bra och positiv men lite mindre OK om man omger sig med människor och tillbringar tid i miljöer som inte är kompatibelt med den man egentligen är. För då tror jag risken är stor att man stagnerar på en nivå långt under den man egentligen har potential för att uppnå. Man färgas av de människor man omger sig med, jobbar med, läser bloggar av etc. Och riskerar att bli kvar av bekvämlighet istället för att utmana sig själv, gå utanför komfortzonen och klättra några steg högre.

Med två kurser parallellt i skolan är det inte alldeles enkelt att hitta tid att läsa något annat än kursböcker och vetenskapliga artiklar. Men på tågresorna mellan Motala och Sundsvall brukar jag koppla av med lite mer privat läsning. Så när insikten om att jag kanske kört fast i ett bekvämlighetsspår kom ifatt mig hade också mycket lägligt en annons för en bok börjat dyka upp i mitt flöde på Facebook. Och att döma av beskrivningen du kan läsa under bilden passar den ypperligt just nu – även ur ett framtida företagshälsovårdsperspektiv! Boken är förstås beställd och nästa resa till Sundsvall är säkrad vad gäller underhållningen.

lat

ÄR DU TRÖTT PÅ ATT KÄMPA i uppförsbacke och motvind och att ständigt förlita dig på din egen viljestyrka, motivation och självdisciplin? Vill du lära dig ett SMARTARE och ENKLARE sätt att få det liv, och arbetsliv, du drömmer om?
Gunnel Ryner vänder upp och ner på den traditionella synen på utveckling och framgång, där allt handlar om dig själv, och visar hur du i stället kan SKAPA EN MILJÖ – med rätt människor, saker, platser, förutsättningar och idéer – som drar dig i den riktning du vill.
 Med en mix av vetenskap, humor och träffsäkra exempel visar hon att lathet kan vara något bra och att RÄTT MILJÖ ÄR VIKTIGARE ÄN VILJESTYRKA. Du får också en konkret metod som gör det lätt och roligt att nå dit du vill, både i ditt eget liv och tillsammans med kollegorna på jobbet.

Jag har förhoppningar om att det här ska bli givande läsning och kommer förstås med en recension av boken så snart den är läst! Att döma av de sidor man kan provläsa (länk här ) verkar boken användbar både privat och på jobbet.

En kommentar på “Novembermörker och boktips

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.