Bloggen

2018 – året när mycket ska hända..

 

Nytt år nu och det känns bra. 2017 var året när jag la mycket grund och jobbade upp momentum. 2018 blir året när farten ökar och flera projekt får luft under vingarna. Det här kommer att bli riktigt bra!

 

Skola, studier och framtidsplaner

Vårterminen drar igång och jag har laddat med kurslitteratur samt sett till att jobbschemat är synkat med obligatorisk närvaro i skolan. Den här terminen fokuserar vi enbart på ämnet arbetsmedicin. Det kommer bland annat att innehålla mycket praktiska moment i form av till exempel hörselundersökningar, lungfunktionsmätning, ta hand om akuta ögonskador. Dessutom djupdykning i bullerproblematik, psykosociala arbetsmiljöproblem, kemiska arbetsmiljörisker, dermatologi med mera.

 

Efter sommarlovet startar höstterminen med tre veckors praktik, något som jag ser fram emot och tänker planera noggrant. Förhoppningen är ju nämligen att hitta en bra företagshälsa som är intresserade av att fortsätta anlita mig som konsult och underleverantör framöver.

 

Pension och sparande

Under förra året bloggade jag flera gånger om funderingar kring tjänstepension och sparande. Från passiva indexfonder gick jag vidare till sparande i aktier via Sigmastocks robotgenererade portföljförslag. Och under förra årets sista månader tog jag ytterligare ett steg när jag kände att Sigmastocks på något sätt var – för bra! (Ursäkta, va?!)

Jag upptäckte helt enkelt att det där med aktier var både spännande och intressant, och fick lust att lära mig mer. Och då kändes det lite för tamt att ge ifrån sig ansvaret till en robot. Så jag övergick till att själv sköta aktiehandeln efter att först ha läst in mig på ämnet tillräckligt mycket för att inte totalt göra bort mig. Jag har nu en blandning av utdelningsaktier, dinågra riskfyllda aktieraketer, en skvätt kryptovaluta (jag valde etherium certifikat framför bitcoin) och faktiskt också några fonder kvar i portföljen. Jag ser till att hålla mig ajour via diverse bloggar, DI, VA, Privata Affärer och flera bra grupper på Facebook. Allt går att lära sig om man vill och det ger en cool känsla av kontroll att själv ansvara för investeringarna.

 

Jobb och uppdrag

Som jag tidigare berättat kommer jag att avsluta nuvarande uppdrag under mars månad och ser fram emot något nytt och spännande till våren. Jag vet ännu inte vart det bär iväg, men tids nog kommer det förslag på uppdrag att ta ställning till. Blir det längre norrut? Eller kanske rentav västerut en gång till…?! Den som lever får se.

 

RTEmagicC_Skandinavien-Karte_bevh_01

 

Personlig utveckling

Att lämna en fast anställning för att börja jobba inom bemanning och sedan gå vidare till att arbeta som konsult via eget företag – ja, det innebär i sig en väldig utmaning som leder till personlig utveckling. För min del har det varit något som satt bollen i rullning och nu finns det ingen väg tillbaka. Sporrad av att se hur bra det fungerar vill jag ha mer av samma. 2018 kommer att innebära utveckling och optimering på en hel rad områden – både privat och yrkesmässigt. I år ska jag vända på alla stenar och se vad jag hittar… Räkna med en hel del inlägg här på bloggen med det temat!

 

 

last day

En kommentar på “2018 – året när mycket ska hända..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.