Studentbloggen

Sen blev det kallt…

 

Hoppsan! Året fick en flygande start med en massa planer, projekt och skolan som rivstartade. Jag klarade av en dunderförkylning i rekordfart, pressade mig vidare och fick upp farten rejält.

 

 

snow
Snön i Sundsvall 2018. Mycket och överallt. Hela tiden.

 

 

Sen kom kylan. Och snön. Både uppe i Sundsvall och hemma i Motala blev det vargavinter och man liksom kom av sig lite. Årets influensa blev värre än väntat och överbeläggningarna på avdelningen har tagit ut sin rätt även på min energi. Februari har bjudit på trötta nattpass och kämpiga pluggveckor på hemmafronten. Det enda privata jag har sett till att prioritera är träningen. Och så har jag aldrig släppt blicken från min lista ”Mål och visioner 2018”.

Andra kursveckan i skolan är nyligen avklarad och den har innehållit ämnen som jag väl aldrig hade kunnat tro skulle vara så intressanta! Buller, vibrationer, joniserande strålning och konsten att göra en hörselundersökning. Det känns riktigt kul att få bita i så praktiska ämnen som direkt har med det framtida jobbet att göra.

Och sen tänkte jag att nu är nog det värsta över. Några veckor till med pluggande inför första tentan och snart kommer våren… Då blev det kallt på riktigt! Och jag lyckades ramla på en isfläck och dra på mig något slags oglamouröst ryggskott mitt i vintereländet! (Höger gluteus fick sig en rejäl smäll och hela ländryggen gick i krampläge).

 

 

Minus23
Helveteskylan i Sundsvall!!!

 

 

Men jag tror faktiskt det var precis vad jag behövde – eller åtminstone min kropp! Efter en robotstel vecka och två spontana besök hos random massörer i Sundsvall som till all lycka hade tider med kort varsel är jag mjukare än på länge i musklerna, kroppen har fått vila från träning och jag har hunnit fundera ut en hel mängd nya och goda idéer! Bland annat ska massage bli ett obligatoriskt inslag framöver. Minst en gång varannan vecka. Självklart räknas detta som friskvård i företaget!

 

 

Jag har också hunnit få till stora delar klart på vad nästa uppdrag kommer att innebära… Och det blir inte alls vad jag hade trott! Det var nämligen snubblande nära att jag hade tackat ja till ett jobb i Norge från april, men i sista stund dök det upp ett ännu mer frestande och perfekt erbjudande. Det är inte helt klart och påskrivet än men jag kan avslöja att det blir i Sverige, betydligt somrigare än Sundsvall och inom bilavstånd från Motala. Jag väntar nu på definitivt schema och så ska avtalet skrivas  – sen ska jag avslöja mer!

 

 

Västervik
Sommaren 2018…?!

 

 

Ja, om sommarens äventyr och det nya uppdraget ska jag berätta mer i kommande inlägg. Nu närmast väntar dock en spännande månad som kommer att innebära en hel del nysatsningar rent privat…! Vi får se hur mycket jag avslöjar framöver. Det blir också fullt upp med tentaplugg för den första skriftliga salstentan närmar sig och samma vecka ska vi också göra praktiska prov i hörselundersökningar. Wish me good luck!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.