Bloggen · Starta-eget-bloggen

På hemmaplan igen!

”Hej då Sundsvall”, skrev jag.  Sen blev det tyst… Och vän av ordning frågar sig säkert om jag fastnade i snön däruppe trots allt. Eller vad som egentligen hände.

Att gå över ån efter vatten

Efter att ha åkt nästan sextio mil till Sundsvall varannan vecka i ett och ett halvt år tänkte jag först byta ut det mot ett uppdrag på sjukhuset i Kalnes i Norge. Så blev det inte, bland annat därför att jag erbjöds jobba som anställd istället för att få fakturera. Enligt bemanningsföretaget är det alltför krångligt med svenskt företag som jobbar via Norge. Men det kändes inte aktuellt för mig att bli anställd igen.

Nästa bud var ett uppdrag i Västervik likt det jag hade sommaren 2016 och som du kan läsa om i några av de första inläggen här på bloggen. Så blev det inte heller. För det visade sig helt enkelt finnas ett alldeles utmärkt och trevligt uppdrag här hemma i Motala kommun! Och jag upptäckte till min förvåning att jag faktiskt inte behöver gå över ån efter vatten alla gånger.

Så nu har jag bytt alla tågresor som tog en hel dag i anspråk mot tio minuters bilfärd in till jobbet här i stan. Och den deprimerande utsikten från avdelningen där jag bara såg snö i alla riktningar har jag bytt ut mot härlig utsikt från bilen som är mitt nya transportmedel runt i kommunen på hemsjukvårdsuppdrag. Jobbet innebär allt från att lägga om sår, dela dosetter och linda ben till att koppla dropp och göra akuta bedömningar på patienter som blivit dåliga. Omväxlande, oförutsägbart och totalt annorlunda mot nattveckorna i Sundsvall.

Ett perfekt upplägg

Nytt för det här uppdraget är också att jag inte jobbar nätter. Jag gör några enstaka dagturer på helger och resten är bara kvällar. Det innebär, förutom att jag sover i min egen säng varje natt, också att jag slipper vända på dygnet och till och med kan ta sovmorgon om jag vill. Eller gå och träna på förmiddagen när jag sen ska jobba på kvällen.

I övrigt fungerar det här uppdraget precis som förut nämligen att jag är underleverantör till ett bemanningsföretag (men inte samma som jag jobbade åt i Sundsvall). Jag har lagt ett önskeschema över semesterperioderna som även innefattar lite ledig tid för mig själv förstås. Avtalet sträcker sig i första hand över sommaren och sen får vi ta nya diskussioner hur behovet ser ut och vad jag har för önskemål.

Det är otroligt skönt att slippa ge sig iväg hemifrån en hel vecka och det är också ett riktigt lyft att slippa jobba nätter. Så jag kan tänka mig att jag är rejält bortskämd efter sommaren och förmodligen inte har lust att återgå till den typen av uppdrag igen. Önskedrömmen vore förstås att komma igång med någon typ av jobb inom företagshälsovård eftersom det är vad jag tänkt mig framöver. Men först ska jag ut på lite praktik/VFU och det skriver jag mer om i inläggen som hamnar i kategorin ”Studentbloggen”.

En kommentar på “På hemmaplan igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.