Bloggen · Studentbloggen

Hur går det i skolan då?!

 

 

Direkt när jag kom hem från Sundsvall i mars väntade en intensiv tentaläsningsvecka som avrundades med en tenta av den mastigare modellen… Rättning och resultat dröjde av, påsklovet kom emellan och flera i klassen misströstade så pass att de anmälde sig till omtentan redan innan de visste om de klarat sig eller inte!

Som tur var (fast det berodde väl kanske inte så mycket på tur…) fixade jag tentan och kunde kasta mig rakt in i nästa föreläsningsvecka och även en praktisk examination i audiometri. Alltså konsten att göra hörselundersökningar för att exempelvis upptäcka bullerskador. Utöver detta har jag nu lärt mig mer om belysning, ergonomi, stress, långvarig smärta och olika typer av miljöpåverkan. Dessutom har vi övat på att göra synundersökningar. Spännande grejer!

skola2

 

Ju mer jag lär mig desto mer taggad blir jag att börja jobba inom det här området som ju i hög grad också handlar om friskvård och förebyggande åtgärder. Det här synkar bra med mitt privata intresse för träning och målet är ju att krympa avståndet mellan jobb och fritid så mycket som möjligt. Helst vill jag ha ett peppande flow genom hela tillvaron och aldrig känna att jag ”går till jobbet” utan istället drivs framåt av intresse och nyfikenhet.

mfc4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu under vårterminen ska också höstens VFU ordnas. Vi kommer att ha fem veckors praktik som vi själva får ordna och jag har därför tagit kontakt med ett lokalt företag som ingår i en kedja av så kallade ”företagshälsor”. Alltså ett företag som säljer sina tjänster till de företag som önskar hjälp i olika former med att uppfylla kraven på systematiskt arbetsmiljöarbete. Det kan handla om lagstadgade hälsokontroller av personal som svetsar, bullermätningar, stöd vid psykosociala skyddsronder, vaccinationer, hälsosamtal och mycket annat. Jag hoppas förstås hinna vara med om så mycket som möjligt under de fem veckorna. När allt är klart med min kontaktperson på företaget ska jag berätta mer om hur upplägget blir!

skola1

Inför hösten har jag också anmält mig till en spännande kurs som går i Stockholm under tre dagar. Där kommer jag att lära mig allt som är värt att veta om vaccinationer. Eftersom flera i klassen redan jobbar som företagssköterskor passar jag på att få lite inside info om vilken kompetens jag kan komplettera utbildningen med för att bli riktigt intressant för framtida uppdragsgivare. Vaccinationskursen visade sig vara ett sätt att spetsa CV:t lite extra.

 

skola3

 

Nu  blir det slutspurt de sista veckorna fram till terminens sista tenta som ska skrivas den 14 maj. Det känns som en riktig vattendelare för efter det datumet finns det nästan inget inplanerat i kalendern. Man skulle kunna tycka att det borde vara tvärtom. Lite lugnt och bara läsning nu – och så dra igång nya projekt med start 15 maj… Dessvärre fungerar jag ju inte så utan mycket vill ha mer. Så inte nog  med att våren (och nästan en slags försommarliknande värme) drar in över min stackars yrvakna trädgård som nyss låg djupfryst under ett snötäcke. Och därmed nu är i akut behov av omvårdnad och styling. Nej, parallellt med allt annat tänker jag med start den 23 april sjösätta upp ett alldeles särskilt projekt… Stay tuned!

En kommentar på “Hur går det i skolan då?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.