Bloggen · Träningsbloggen

Jag vill leva på nya meriter!

Du som följer mig på sociala medier har nog inte undgått att se att just nu händer det mycket. Och då tänker jag inte främst på jobbet och skolan, för där rullar det ju på i samma raska takt som alltid. Nej, nu menar jag mer privat.

Jag ger dig därför nya kategorin Träningsbloggen här på Travel Nurse företagsblogg! Där ska jag skriva med jämna mellanrum och berätta om min senaste, stora satsning. Det är historien om en utmaning jag ger mig själv men som jag också hoppas kan tjäna som inspiration och motivation för dig som eventuellt tror allt är för sent och att du är för gammal. (Jo, tjena!)

Hur det började – en historisk tillbakablick

Jag klev in på ett gym första gången 1982. Det var ungefär då gymmen kom på riktigt till Sverige och det blev coolt att träna. Det hette Grand Gym och låg i Linköping. Söndagsmorgnar före ordinarie öppettid var det nybörjarinstruktion bara för tjejer. Så att man skulle våga sig dit när det inte var några killar där! (#läskiga #killbaciller)

Själv hade jag aldrig tränat på gym utan var gymnastiktjej. Men efter gymnasiet flyttade jag och började läsa på universitetet och nåt ville jag ju fortsätta träna. Och eftersom Grand Gym hade studentpriser om man tränade dagtid, kan man säga att det var av ekonomiska skäl jag valde styrketräning. (Men vi sa bodybuilding på den tiden. Oavsett hur hårt eller seriöst vi tränade.)

Det tog en vecka av träning efter den nybörjarinstruktionen så var jag fast, och sen dess har jag fortsatt att träna.

 

BK

 

Back in the days fanns det ju inte Facebook eller Instagram (he he, det fanns ju faktiskt inte internet heller…). Det fanns inte functional foods, inte sjutton olika sorters kvarg i femtioelva olika smaker, inte pwo, inga proteinbars. Nästan ingenting faktiskt. Man åt Kesella med naturell smak (tänk: sågspån). Och så läste man tidningen Bodybuilding & Kraftsport. Som kom en gång i månaden. Oftare än så fick man ingen uppdatering mer än det lokala skvallret på gymmet.

 

grand gym
Men va f-n!? Googlade och hittade den här!!!

 

Var står jag idag? #realitycheck

Jag har tränat i 36 år. Vissa perioder mer intensivt, andra nästan inte alls. Men jag har aldrig helt släppt träningen utan alltid kommit igen. Alltid hittat tillbaka till samma känsla som jag hade den där allra första veckan när allt var nytt men ändå kändes så rätt.

Och nu är jag nyfiken på om det finns nåt mer. Nåt jag ännu inte har upptäckt. En möjlighet och potential hos mig själv som är dold bakom slentrian och hemmablindhet efter alla de här åren av rutinmässig träning. För jag vägrar att slå mig till ro och leva på gamla meriter – jag vill hellre skapa nya! Jag vet vad jag har men jag har ingen aning om vad jag kan få. Det vill säga om jag är villig att gå utanför min komfortzon och utmana mig själv.

 

mfc6.jpg
Motala Fitnesscenter – det är här det händer.

 

Med vinden i ryggen och full fart framåt!

Nu är timingen perfekt. Nu ska jag ge mig själv de bästa förutsättningarna för träningsupplägg och kost. Jag ska se vad som händer och vad mer som finns att få ut av kroppen i muskelutveckling och definition om alla parametrar är synkade. Så jag har skaffat mig en coach och berättat för henne att nu ska vi maxa allt. Första tolv veckorna är målet att få fram definitionen för att se vad som finns där under och hur symmetrin ser ut. Hitta baseline helt enkelt. (Att det sen sammanfaller med Beach 2018 gör ju ingenting!) Sen sätter vi nya mål till hösten. Och sen tar vi resten av livet. För det här är en långtidssatsning.

Igår kväll träffades vi för genomgång av träningsschemat och foto av ”före-bilder”. Och så den obligatoriska tricepsbilden som alltid ingår i paketet på Shapes Gym! Under helgen ska jag få kostschemat och på måndag kör jag officiellt igång. (Kan dock inte garantera att jag inte smyger iväg till kära Motala Fitnesscenter redan ikväll och smygstartar…)

 

mfc2
Forever hooked on fitness!

 

Om du är nyfiken på hur det går kan du följa mina inlägg här på bloggen! Jag kompletterar med uppdateringar på mitt privata Instagramkonto. Jag lovar att berätta mer om tänket bakom träningsupplägget (utan att avslöja Susans särskilda små hemliga trix förstås!), vad jag ska äta, hur jag rapporterar till Susan, hur jag tänkte när jag valde coach med mycket mera. Och så lite väl valda bilder förstås!

 

egotripp
Kul när coachen verkar nöjd redan innan vi ens börjat!  #fitafter40 #fitafter50 #fitafteralltheseyears

 

 

Jamen, då kör vi då!!!

 

 

 

En reaktion till “Jag vill leva på nya meriter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.