Bloggen · Träningsbloggen

Rapport vecka 2

Här kommer en lägesrapport från andra veckan på kost- och träningsupplägget som ska ta mig till toppformen. Inrapportering till coachen sker varje torsdag även om jag räknar ”kalenderveckor” i själva upplägget – så jag har alltså helgen kvar innan det blir vecka 3. (Nån som fattar?? Hoppas jag…)

Träningen

Som jag nämnde i första rapporten alternerar jag tunga och lätta veckor. Vecka 2 är min första tunga vecka vilket innebär tre set på varje övning som tidigare – men nu ska jag bara orka 6-8 reps. Dock visade det sig inte vara så enkelt som att gå tillbaka till de vikter jag var van vid sedan tidigare… Nu har jag nämligen också krav på att utföra varje repetition betydligt mer strikt än jag är van vid med en sekunds ”paus” i kontraherat läge och fullt fokus på andningen. Och att andas visade sig vara oanat svårt! Inte nog med att man ska andas in – man måste andas ut också… På rätt ställe i varje repetition. Det är med andra ord full koncentration som gäller nu, och det känns på den träningsvärk jag får.

 

 

För övrigt ska varje träningspass inledas med ett set plankan där tiden noteras. Därefter rapporterar jag in veckans bästa tid varje torsdag. Sist i varje pass ska jag också göra en minuts pulshöjande aktivitet typ repet eller burpees. Kan väl nöja mig med att konstatera att den minuten brukar kännas som den längsta på hela passet…!

 

IMG_4318

 

Nytt för vecka 2 var också att vi nu la till cardio tre gånger per vecka à 20 minuter med intervaller. Här har jag en stor fördel av att ha ett eget riktigt bra löpband hemma, för då är cardiopasset lätt avklarat direkt på morgonen.

 

Kosten

Matschemat rullar på enligt samma upplägg som förut med sex mål om dagen och ungefär 1700 kcal. Många som går på diet har ju en ”cheat day” per vecka när de kan äta fritt. Min coach nämnde inget om det och jag frågade därför lite så där i förbigående vad hon tänkte om det… Hon tyckte en fri måltid i veckan var OK beroende på hur snabba resultat jag själv ville ha. Raka puckar precis som jag gillar! Det visade sig dock att första gången – en lördagkväll – när jag spetsat in mig på att slå på stort och fråga Mannen vad han ville ha för festligt att äta… Så säger han förstås tacos! Och det slutade med att jag satt där med samma köttfärs som jag redan ätit två gånger om dagen sex dar i rad! Men faktum är att jag blev lite för ”snål” för att kompromissa bort de framsteg jag redan gjort så det kändes helt OK.

 

 

Veckans inrapportering

Idag torsdag har jag alltså levererat andra inrapporteringen och det visade sig att vikten fortsätter nedåt. Första veckans minskning kunde jag till stor del tillskriva vatten- och saltbalansen (troligen), men nu har det nog faktiskt börjat hända grejer på riktigt. Startvikt ”vecka 0” var ju 58,6 kilo, vecka 1 visade vågen 57,2 kilo och idag stannade den på 56,8 kilo.

 

IMG_4315

 

Förutom vikten har jag ju också några ställen på kroppen där jag tar mått, och även där har det minskat. Coach var nöjd med framstegen och enligt direktiven inför vecka 3  ska jag nu köra på som tidigare med kost och träning. Målet är att minska minst 0,5 kilo till nästa torsdag. Jag är sällan hungrig (utom direkt när jag vaknar på morron) och tycker det går smidigt och problemfritt. Inga problem med orken vid träning, kanske lite frusen av och till (men det kan också bero på trötthet eftersom det är lite mycket nu – som vanligt!)

 

Startklar för vecka 3!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.