Bloggen · Träningsbloggen

Rapport vecka 4

Veckorna ramlar på i en rasande takt och jag har redan kommit en tredjedel in i min tolv veckor långa satsning ”Leva på nya  meriter”. Sommar, sol och lediga dagar skulle kunna utgöra hot mot ett strikt kostschema och regelbunden träning… Hur ska det här gå?!

 

IMG_4585

Träningen

Veckan som gick har bjudit på tung träning dvs färre reps och högre vikter. Jag har fortsatt kunnat höja vikterna på några övningar, och en anledning till det tog jag upp i förra blogginlägget. Nu kan det ju förstås också vara så att jag faktiskt blivit starkare. Jag sköter ju kosten enligt konstens alla regler och dricker även betydligt mer vatten än tidigare. Så det är ju egentligen bara logiskt att allt börjar gå bättre. Och det gör det! Träningen känns bra och jag märker att jag har fått ny gnista. Direkt efter varje träningspass börjar jag längta efter nästa och fokusera på att det ska bli ännu bättre!

 

 

IMG_4606

Kosten

Vad är det egentligen som är hemligheten med kostschemat? Är det de femton mandlarna jag äter två gånger om dagen till mellanmålen? Är det att jag ska äta just sex mål om dagen – varken mer eller mindre? Eller är det något supereffektivt kosttillskott som jag inte har berättat om…?!  Nej, det är varken hemligt eller komplicerat. Svaret är helt enkelt ”långsiktighet” och ”planering”. Jag har ett uppsatt mål och det finns en planering som leder fram till det målet. Varje dag, varje måltid och förstås varje träningspass är ett steg i riktning mot det målet. Varje steg är lika viktigt och utgör en del av vägen. För varje steg jag tar kommer jag närmare målet. Om jag skulle fuska och utesluta några steg kommer jag ur kurs. Svårare än så är det inte – även om väldigt många nog skulle tycka det är svårt nog.

 

mandlar

Veckans inrapportering

Hoppsan! Veckans invägning visade en nedgång på ynka ett hekto och ingen förändring alls på de olika mått jag tar. Vad har skett – har jag kanske fuskat?! Nej, det kan jag intyga att jag inte gjort. Däremot har jag sannolikt nått den nivå där det råder i stort sett balans mellan kaloriintag och det antal kalorier jag gör av med. Därför var det spännande att höra vad coachen skulle ge för direktiv inför nästa vecka. Sänka kaloriintaget? Öka kaloriförbrukningen? Veckans vikt var 55,9 kilo mot 56 kilo förra torsdagen och även om det nu syns skillnad i spegeln är jag nog knappast nere på det som blir målvikten med den här satsningen.

Det visade sig bli en mycket liten förändring där jag ska sänka kaloriintaget med 100 kcal per dag. Detta består i att ta bort en fjärdedel av risportionerna samt äta en halv banan istället för en hel. Och jag frågar mig själv om detta verkligen är nog?! Ja, det får ju framtiden utvisa. Jag ifrågasätter inte utan kör på enligt direktiven och litar på att det funkar.

 

IMG_4416

 

Mot vecka 5 – men vart tog coachen vägen?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.