Bloggen · Träningsbloggen

Min coach drog till Venice Beach!

Det är snart slut på vecka 5 och här står jag utan coach…! Men lugn, det är inte så dramatiskt som det låter. Vi gör bara ett uppehåll i veckorapporteringen under tre från början inplanerade veckor medan coachen är iväg på ett eget äventyr.

Hur tänker jag med träningen?

Ja, det vore väl dumt att ändra på ett vinnande koncept?! Igår kväll var det exempelvis dags för första passet på den tredje lätta veckan och då kände jag tydligare än förut vilken annorlunda effekt man får av lättare vikter med högre repsantal. Riktigt rejäl kontakt (med baksida axlar) och ett fokus jag inte känt förut. Trots en lång dag hemma med diverse renoveringsprojekt var det inte snack om att hoppa över passet. Lite kvarg och en energidryck så var jag good to go!

 

kylskåp

Hur tänker jag med maten?

Samma där – det får bara rulla på. Som nämndes i förra inlägget är nu kaloriintaget nedjusterat med 100 kcal per dag och så får det fortsätta. Jag tänker fortfarande väga mig själv de kommande tre torsdagarna även om jag inte officiellt ska rapportera något till coachen. Jag är nämligen alldeles för nyfiken på vad som kommer att hända som följd av den lilla justeringen av maten för att inte hålla koll på vågen!

Och snart dags för en egen resa!

Nästa vecka kommer en verklig utmaning i form av en egen semesterresa. Jag sticker på tisdag och blir borta en vecka. Det blir en extra vägning och mätning kvällen före avresan och sen ska det bli riktigt intressant att se hur jag klarar formen! Målet blir att hålla samma vikt och form dvs varken gå upp eller ner. Maten kan jag ju påverka själv i stor utsträckning – hur det blir med träningsmöjligheterna är en annan fråga.

 

img_4919

Quickfix – nej tack!

Litegrann är de här tre veckornas uppehåll och min egen semesterresa också ett sätt att verklighetstesta hela upplägget. Även om slutmålet med de här första tolv veckorna med PT och kostschema är att slipa fram den form som förhoppningsvis finns, så finns det också en annan tanke med hela projektet. Det är tanken att det ska vara hållbart i längden och fungera i vardagen. Jag tycker inte det är någon mening med snabba lösningar och fixar som sedan inte är möjliga att upprätthålla på längre sikt. Bra form och god hälsa är så viktigt att det måste gå att leva efter året runt.

 

Full fart in i sommaren och semestern!

 

En reaktion till “Min coach drog till Venice Beach!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.