Bloggen

Höst – och nästa logiska steg?!

Hösten har alltid känts som ”lilla nyår” för mig. Nystart på en massa kul projekt, höstterminen drar igång för den som går i skolan, åter till jobbet efter semestern, tillbaka i fasta rutiner och kanske nya föresatser när det gäller kost och träning. Och i min bransch är det också ofta dags för ett nytt och fräscht jobbuppdrag.

Den där komfortzonen…

Det finns ju olika sätt att maxa tillvaron och det ser sannerligen ut som om min senaste favoritapproach är att flytta bort avspärrningarna och gå utanför komfortzonen i alla möjliga riktningar. Inför vårens och sommarens uppdrag övergick jag ju från att ha jobbat natt i många år till att istället kliva fram i dagsljuset och jobba dagar och kvällar. Dock var det ju inom kommunen, för på sjukhus var jag fortfarande fast besluten om att nattjobb var det enda möjliga alternativet. ..

Men så kom då alltså hösten och precis som vanligt är det lite segt i starten innan erbjudanden om uppdrag börjar trilla in. Sommarens bemanningslösning har säkert varit dyr för många uppdragsgivare och man hoppas väl gärna på att det ska stå en lång kö av ordinarie sökande till de lediga tjänsterna. Dessutom är det fortfarande semestertider och de som har beslutsrätt är inte på plats för att kunna konstatera att schemat ännu en gång inte går ihop sig. Som grädde på moset är det val i höst och lokalpolitiker från olika läger är extra nervösa inför allt som kostar pengar.

Detta sammantaget gjorde att jag provade en ny lösning för att överlappa skarven mellan sommarens kommunuppdrag och det nygamla favorituppdrag jag hade förhoppningar på inför hösten. Jag slängde ut en krok på Linked-In och fick oväntat bra IMG_5677med napp! Inlägg en torsdag kväll, nytt uppdrag före lunch på fredag och avtal måndag morgon. Därmed hade jag säkrat faktureringen i september och oktober med ett antal nattpass inom hemsjukvården i en grannkommun några mil bort.

 

Perfekt start i och med att skola och VFU drar igång just då, och det hade varit en logistikmässig omöjlighet att dra iväg till Norrland (eller Norge…) mitt i alltihop. Dessutom går det här uppdraget via ett bemanningsföretag jag inte jobbat åt tidigare, och det är alltid bra att ha fler kontakter och möjligheter framöver.

Nästa logiska steg?!

…på sjukhus var jag fortfarande fast besluten om att nattjobb var det enda möjliga alternativet…  Ja, eller hur?! Och en annan av mina ”eviga sanningar” lyder; ”man ska aldrig ta bemanningsuppdrag inom ett område som man inte har någon erfarenhet från för som inhyrd konsult förväntas man leverera från dag ett och hit the floor running”. Och med detta i åtanke tog jag raskt beslutet att hösten 2018 var nästa logiska steg … tadaaa… Att ta ett uppdrag med dag- och kvällspass på kirurgen. Det enda område jag INTE har erfarenhet av. Men jag resonerade nog som så att allt är förlåtet eftersom det handlar om Västerviks sjukhus där jag ju trivdes från första sekund den där sommaren för två år sen. Jodå, men man kan bli trött på sig själv för mindre. Dessutom har jag maximalt begränsat med tid att faktiskt läsa in mig på ett nytt område eftersom skolan drar igång inom några veckor och jag till råga på allt ska lära mig ett nytt dokumentationssystem i den där grannkommunen…

”What doesn´t kill you makes you stronger”

Full fart och inga marginaler.

Än så länge har jag bara jobb i september och oktober inbokat. Livet som konsult är spännande och oförutsägbart – kom inte och påstå något annat! Just av den anledningen

kalender

är det klokt att sätta full fart från början, men till och med jag kan känna mig lite lätt matt när jag kastar en blick i min kalender… När jag pressat in fem träningspass per vecka och halvtidspluggande också får det nog inte plats mycket mer!

Träningen?

Jodå, den rullar på. Men kommer inte att få tillnärmelsevis så mycket plats i sociala medier som under våren och sommaren. Första målet nåddes med råge; en ny baseline. Nu är det konsekvent disciplin med träningsschemat och bra mat 85% av tiden som gäller. Plus lite fix och trix med personlig styling när tillfälle ges. Att sköta träning, kost och ”kroppsmiljön” är mitt sätt att orka hålla tempot och dessutom min bästa pensionsförsäkring.

 

hantlar

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.