karriärplanering

Nya dörrar öppnas

Sista veckan i juli nu och sommaren har bara svischat förbi! Företagsbloggen har legat stilla till förmån för uppdateringarna på den privata delen Alfawoman där jag berättat om min träningssatsning. Men nu är det dags att återknyta till det jag antydde i senaste inlägget i slutet av april…

Det kom ett mail i in-boxen…

Jag bestämde mig en dag i våras för att ta time-out från diverse privata funderingar och lägga allt fokus på jobbsituationen. I förra inlägget berättade jag ju om mina tankar på att lämna slutenvården och nischa mig mot nåt annat. Detta ”nåt annat” har alltid funnits i bakhuvudet och har varit en dröm om att få ha egen mottagning. Att jobba inom primärvården och då allra helst med diabetespatienter.

Så döm om min förvåning när det någon vecka efter mitt beslut kom ett mail i inboxen på LinkedIn från en person som lagt till mig som kontakt bara någon dag innan. Och ärendet var att försöka värva sjuksköterskor till den vårdcentral personen själv jobbade på!

Och jag går emot mina principer…

Vad jag också skrev i förra inlägget var att en fast anställning… – ja, det var helt enkelt uteslutet för min del. Vissa saker får man dock äta upp meddetsamma! Vårdcentralen jag ska jobba på är privat, vilket innebär att de har svårt att klara av kostnaderna för bemanningspersonal nu när vi blivit belagda med moms. Men däremot gick det smidigt att löneförhandla, så att säga, och jag har därför utan tvekan tackat ja till en fast anställning på 75%. Och som en ren bonus visade det sig på anställningsintervjun att tjänsten jag får är som diabetessköterska! Det hade jag faktiskt ingen aning om när jag impulsivt satte mig i bilen på självaste Valborgsmässoafton och körde fyra timmar norrut till Fagersta!

 

img_6383_facetune_14-11-2018-12-18-24

Min tjänst är på 75% och den mesta av tiden kommer jag att jobba med mina diabetespatienter är det tänkt. Mitt schema har jag lagt så att jag jobbar tre veckor per månad och har ”ledigt” en vecka. Men i min värld betyder ju ledighet bara att man hinner en massa annat kul…

Studier

Jag har ju redan läst en otrolig massa fristående kurser, och däribland både förskrivningsrätt och diabetes. (Vilket för övrigt möjliggjorde att jag fick det här jobbet). Så med lite tur går mina ansökningar om tillgodoräknande igenom, och då har jag distriktsköterskeexamen om inte alltför länge!

Förutom distansstudier från Karolinska kommer hösten att innebära lite mer spännande uppdrag och jobb… Men det tänkte jag berätta mer om i nästa inlägg.

 

5 kommentarer på “Nya dörrar öppnas

 1. Eftersom du skrev att det var smidigt att löneförhandla undrar vän av ordning om du lyckades få en lön som motsvarar den lön du hade fått om du jobbat från ditt bolag? 🙂

  Gilla

  1. Hej Daniel! Den här gången var det så många andra faktorer som var viktiga att väga in. Exempelvis chansen att få lämna slutenvården, min privata livssituation, möjligheten att bo på en mindre ort med lägre levnadskostnader, slippa pendla, få en långsiktig och stabil tillvaro med mera. Min faktiska lön i kronor blir ganska exakt den jag tar ut från mitt eget bolag, men det var inte det viktigaste.

   Gilla

 2. Lycka till Fredrica!
  Du är så duktig, en riktig förebild för mig. Och jag förstår absolut att andra saker i slutändan får ta prioritet över pengar. Grattis till det nya jobbet och att den nya livssituationen.

  kramar Adiam

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.