Bloggen

Ett gånger tjugofyra = 36

Så du hinner inte med. Du får inte ihop ditt liv. Sa Johannes. Då försöker du göra för mycket. (Eller nåt i den stilen).

Med en kraftig disclaimer för ett lite rörigt och långsökt inlägg försöker jag liksom knyta ihop säcken och resonera mig fram till hur jag ska hinna allt. Läs eller scrolla!

Kungen av självhjälpsteorier

Det är förstås Johannes Hansen jag pratar om. För plötsligt är ju han det nya svarta och ingen kommer längre ihåg hur det var innan han etablerade sig stabilare än en isbrytare på öppet hav över alla  kända sociala medier.

Ja, jag är lika såld själv och har precis läst hans första bok. Och man tror ju lätt att den precis kommit ut och att allt det här liksom är nytt. Nån slags uppfinning eller genombrott. Men den kom ju 2014. För sex år sen! Och jag kan bli både snopen och förbannad. Varför har ingen liksom sagt det till mig för länge sen? För jag hade VERKLIGEN behövt läsa den här boken för både sex år sen och kanske ännu tidigare. Men nu var det just i år som allt det här blev så stort. Och det var ju inte en dag för tidigt det heller. Fast ännu konstigare var att det inte heller var för sent. Men då halkar vi in på ämnet lite för mycket och det var inte det jag skulle skriva om. Den här gången. Däremot känner jag att det ligger och pockar en reflektion som nog blir till det blogginlägg lite längre fram. Om just essensen av det Johannes skriver om. Att använda sin revanschlust som bränsle. Om att visa dom jävlarna.

e623e8b1-22c2-408c-8f58-ec34c710ba47

1 x 24 = 36. Om att strukturera sin att-göra-lista

Mitt liv har också bara 24 timmar. Men precis som alla andra kör jag på som om det hade 36. Med påföljd att jag aldrig ”har tid” och ständigt ligger efter. Listan blir aldrig tom och  jag måste planera in när jag ska hinna vara spontan. Så då tänkte jag att det är nog som Johannes säger att jag vill göra för mycket. Hinna allt. Och jag började tänka på hur jag skulle styra upp det. Det här är vad jag gjorde;

  •  skrev en lista över allt jag vill göra
  •  kompletterade listan med skälet till VARFÖR jag vill göra de här sakerna
  •  och FÖR VEM jag ville göra dem

Väl kommen så långt tog jag mig en titt om det framträdde något mönster. Fanns det någon slags röd tråd? Vem ville jag gör de här sakerna för? Det här är vad som stod på listan att jag ville göra:

  • skaffa mig grundliga och avancerade kunskaper som diabetessköterska
  •  tävla i bikini fitness nästa år
  •  fortsätta skriva inlägg både på företagsbloggen och den privata bloggen
  •  hålla företaget igång med något uppdrag samtidigt som jag både är anställd på vårdcentralen och hos Kry
  •  skriva genomtänkta artiklar och inlägg på LinkedIn
  •  läsa branschtidningar, forskningsartiklar, lyssna på poddar, läsa böcker

Att hinna med de sakerna och fortfarande också ha någon form av liv utan att stressa ihjäl sig framstod som en lagom utmaning! Dessvärre känns det som hur mycket jag än gör så finns det alltid något jag ligger efter med. Exempelvis läsa intressanta tidningar och artiklar, lyssna på poddar (typ Johannes) etc. Det blir alltid eftersatt av någon anledning.

img_9930

Den röda tråden, målet och vägen dit

Men först ska man ändå vara klar över att jag senaste året rensat otroligt mycket på en från början helt orimlig att-göra-lista (ibland hade jag tre olika – samtidigt…). Nu handlar allt bara om mig själv. Saker jag gör för min egen skull och för att jag vill göra dem. Och tittar man på det som står på min aktuella bucket list inser man snart att en röd tråd är ämnet friskvård/hälsa och att mycket handlar om min business och karriär. Och faktum är att alltihop liksom går i vartannat. Det här är resultatet av att jag skalat av och gjort mitt liv mycket mer fokuserat och avsmalnat senaste tiden.

Så ett klart mål verkar vara att öka min kompetens inom diabetes. Syftet med det – mitt VARFÖR – handlar om att så småningom kunna jobba med bemanningsuppdrag specifikt inom diabetes. Samt att jag rent generellt tror arbetsmöjligheterna kommer öka inom det här området. Kanske inom digital hälsa som jag ju alltså också bygger min kompetens inom. Främst handlar det ju dock om att det är ett område som intresserar mig mycket.

Ett annat mål är att maxa min potential gällande träningen. Och för mig är det en bra sporre att satsa på att tävla – därmed har jag maximal press på mig. Genom att också blogga och vara aktiv på Instagram får jag dels bra fokus för egen del och dessutom bygger jag min image som också stödjer mina karriärmål. Här sammanfaller alltså målen på flera beröringspunkter.

Ett annat mål – och sätt att bygga image och utöka nätverket – är att vara  aktiv med artiklar och inlägg på LinkedIn. Tillsammans med bloggarna leder det till att jag når olika målgrupper.

Slutligen målet med att läsa och hålla sig ajour med forskning är förstås också att öka kunskaperna och kunna utnyttja den expertisen i jobbet, samtidigt som jag också läser/lyssnar på poddar för den personliga utvecklingens skull.

img_0739

Mål – eller medel?

Kommen så här långt i mitt resonemang inser jag att det jag listat som mål här ovan lika gärna kan sägas beskriva sätt/medel/vägar att nå fram till ett övergripande mål. Och sett ur den synvinkeln blir det med ens enklare att renodla och slippa känna att det är så många olika saker jag vill. Om allt ändå leder fram till samma mål så är jag ju väldigt fokuserad!

Hur skulle jag i så fall formulera detta övergripande mål som alla vägar leder fram till? Som allt jag gör, säger, vill, tänker och är passionerad kring har som slutmål. Ja, det handlar väl i slutänden om att jag vill designa ett liv som jag i alla delar trivs med och som speglar vem jag är. Som gör att jag kan vara genuin, ha flow och tycka varje dag är ett intressant och spännande äventyr.

Jamen shit, det var ju en blygsam och nätt formulering!

img_9948

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.