Bloggen

Jag ska bli en sämre människa 2020!

Jag tar en titt bakåt för att se mina mål inför 2019. För att utvärdera om det gick som jag trodde. Om jag uppfyllde målen.

”Konsolidera – temat för 2019. Allt har sin tid och nu är det dags för tempoväxling och reflektion.” 

Jag skulle stå stilla, kraftsamla och ta det lugnare. Tänka efter. Alla som känner mig vet att det gick åt helvete. Så nu lägger jag ribban betydligt lägre inför 2020!

Jag ska sparka på den som ligger.

Åtminstone kommer det att kännas så. För den som väljer att se sig själv som liggande. Men bättre att framstå som ett inspirerande exempel.  Och ge andra chansen att själva ta vuxenansvar för sina val. Istället för att spela med i offerspelet.

#kicksomeass #payitforward

Jag ska bryta mot lagar och byta ut regler.

För att oskrivna lagar och outtalade regler ofta har nån annans agenda. Och får lika lite respekt från mig som de ger mig respekt tillbaka. Och för att ingen framgångsrikt kan spela schack enligt reglerna för Yatzy.

 #spelarättspel #följarättregler

Jag ska döma mig själv utifrån andra.

För att de jag omger mig med har jag själv valt. Och det säger i regel mer om mig. Än om dem. Vill du veta vem du är – se dig om. Allt du har omkring dig har du själv attraherat.

#manblirsommanumgås #detblirsommangör

Jag ska döma hunden efter håren.

För någonstans måste man ändå ge dem möjligheten. Att respekteras för att det de väljer att visa på utsidan – är det som speglar insidan. Och om det inte stämmer. Ge dem chansen att känna att något måste korrigeras för att bättre synka. Antingen utsidan. Eller insidan.

#insidansomräknas #utsidansomräknas

Jag ska lyssna på gnället, ta till mig av kritiken och respektera deras farhågor.

För det finns inget bättre bränsle för drivkraft än revanschlust. Nonchalera aldrig styrkan i kraften som kommer underifrån.

#visadomjävlarna #paybacktime

Jag ska enkelspårigt välja att lyssna på dem som hävdar att det  är OK att vara högpresterande.

För att good enough inte tar mig hela vägen. Och för att det är jag som bestämmer vilken som är min väg.

#levlaupp #myway

Jag ska vrida om näsan på genusperspektivet. På mitt sätt.

För det är fortfarande inte OK för en kvinna att vara högpresterande. Med mindre än att man ger henne epitetet prestationsprinsessa. Och offer. Gärna för manssamhället. Eller för en barndom hon försöker kompensera. Aldrig prestera – bara kompensera.

#playingtheirgame #withourrules

Jag ska ha kakan. Och äta den.

För att dom säger att det inte går. Och för att jag kan.

#frittfall #extraallt 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.