Bloggen

Nästa logiska steg

Ja, man kan väl lugnt säga att år 2020 fick en rivstart av sällan skådat slag. Jag tar ett djupt andetag och kastar mig rätt in i bloggandet för att få med alla detaljerna. För den här resan vill jag dela med mig av och låta så många som möjligt bli inspirerade.

Bloggen får en nytändning

Den här bloggen startades ju med anledning av att jag registrerade mitt företag. Den var tänkt som en inspiration och detaljerad handbok för sjuksköterskor som ville starta ett eget aktiebolag. För att de skulle se att så himla svårt är det faktiskt inte. Och kunde jag – ja, då kan nog vem som helst. Steg för steg har jag berättat i ord och bild (skärmdumpar!) hur jag registrerade, budgeterade, fyllde i blanketter och gjorde allt man gör som nybliven företagare.

 

snösundsvall1
Snön i Sundsvall

Därefter har jag skrivit en hel massa om uppdragen inom bemanning och hur jag har tänkt kring det. Var jag har varit, hur jag har bott, avdrag och traktamenten, snön i Sundsvall, pensionssparande och en minnesvärd sommar med en fitnessresa ihop med coachen. Sen några inlägg om digital vård via Kry och så nu sist ett fast jobb som diabetessköterska. Lite så ungefär hade jag trott att det kanske skulle plana ut. Att jag hade hittat min framtid inom primärvården med egna patienter.

Men det visade sig att det fanns mera. Mycket mera. För har man en gång bestämt sig för att lägga ribban riktigt högt, då händer det grejer. Man bygger sitt momentum och sen börjar det rulla som av egen kraft.

(Och för den som tycker det ringer en klocka så … ja, jag lever efter Attraktionslagen. Googla det så får du se. Det kommer mer om den framöver.)

 

img_1038
Öster Mälarstrand i Västerås

 

Numera gör jag inga detaljerade planer utan jag har istället bestämt vilken nivå som är min. Sen strävar jag efter att alla delar av mitt liv ska nå upp på den. På ett eller annat sätt. Jo, vissa planer gör jag väl, men det är ändå som att det händer saker alldeles bara av rena farten. Och där är vi nu. Häng med så ska jag berätta för er om hur verksamheten i Travel Nurse AB tar en helt ny riktning tack vare ett mail…

(Rena farten… Nä, jag har allt jobbat mig till allt jag har. Men mer om livsfilosofi en annan gång!)

Vet du var man hittar drivna sjuksköterskor?

Ja, så skrev hon i mailet. Hon hade hittat mig via en grupp på Facebook och därefter blivit hänvisad till min egen grupp – Entreprenörer inom hälso- och sjukvård.

Den 2 januari var en torsdag och arbetsdag för mig som inte hade några semesterdagar att ta ut. Så jag jobbade som vanligt och läste med stigande intresse mailet på min lunch. Hon beskrev en verksamhet med ett antal privata läkarmottagningar på olika ställen i Sverige, dit försäkringsbolag skickade kunder/patienter med privata sjukvårdsförsäkringar i behov av primärvård och provtagning. Dessutom fanns avtal med de flesta nätläkare och digitala vårdgivare som också remitterade dit för provtagningar och enklare undersökning samt injektioner. Nu ville hon maximera potentialen i sitt företag genom att låta sjuksköterskor själva ta över provtagningsverksamheten i egen regi. Och dessutom få tid och möjlighet över till helt egen business inom ramen för sjuksköterskans profession. För att hon själv är sjuksköterska. Och för att hon vill visa att det går. Att vi också kan.

 

FlorenceNightingale
Florence Nightingale

Och det visste jag ju!

Till att börja med kände jag en välkänd våg av energi svepa genom kroppen. Yes! Det här var ju nästa logiska steg! Och givetvis fanns det en mottagning inte långt från där jag bosatt mig för att satsa på mitt nya primärvårdsjobb. En större stad där jag varit och kollat på lägenheter förra våren och som jag känt redan då var ett ställe jag ville bo på. Bara inte just då. Utan om ett litet tag. Jag hade liksom på känn att vägen ändå skulle leda tillbaka dit i en nära framtid. Jag hade på känn…

 

img_1036
Kajplats 2

Förutom att jag direkt bestämde mig för att själv satsa på att ta över mottagningen i min grannstad kände jag också att det här var ett projekt jag helhjärtat ville engagera mig i. Ett första telefonsamtal mellan oss ledde till ett möte en fredageftermiddag på Scandic Infra City där jag fick en ekonomisk kalkyl presenterad för mig. Och det här var ett riktigt generöst erbjudande med goda marginaler och fullt av potential. Ett upplägg som hade vissa likheter med franchise, utan krav på initial investering och med en befintlig kundstock som bara fanns där och rullade på.

När jag åkte hem från Stockholm senare den helgen var jag helt övertygad om att det här var mitt nästa stora äventyr. En snabb koll på hemsidan till K2A (bostadsbolaget) avslöjade att det fanns en trea på just den adressen jag tidigare tittat på lägenheter. Och den här hade balkongen i söder! Eftersom jag aldrig gått ur deras bostadskö sen förra året låg jag bra till, och påföljande tisdag skrev jag på ett kontrakt. Utan att ha några närmare garantier alls för min nya affärssatsning. Det är så jag gör numera. Litar fullständigt på att nästa logiska steg är det rätta, och tar chansen direkt. Alltid full tillit – aldrig tveksam. Det funkar varje gång. Det är så jag jobbar med energierna.

 

img_1043

Två dagar senare hörde vi av varandra, och då undrade hon om jag ”kände någon som var precis som jag – fast i Örebro”. Det var alltså lite akut behov i Örebro att hitta någon som snabbt kunde börja jobba på mottagningen. Jag lydde förstås min första impuls och slängde kaxigt iväg ett svar – ”Det finns ingen som jag!” Men ett dygn senare kunde jag, på fredageftermiddagen, lägga upp ett inlägg på LinkedIn och i min grupp på Facebook att jag hjälpte till att leta efter en kollega som ville bli entreprenör. Och sen hade jag jämt göra hela helgen med att kommunicera, svara på kommentarer och tacka för likes och tummar upp samt skicka ut närmare information till seriöst intresserade.

Vända på en femöring

Snabba ryck börjar bli vardagsmat numera i mitt liv, och komfortzoner äter jag till frukost. Med bara fem månader in i min fasta anställning hade jag endast en månads uppsägning. Lite inarbetade semesterdagar och lite flex. Jag sa upp mig omgående, insåg att kommande två-tre månader blir helt galna och kastade mig in i cirkusen.

Här gör jag halt och samlar mig inför nästa inlägg. Där kommer jag att berätta om vilka ansökningar jag nu allra först fått fylla i (var blanketterna finns, vart de ska skickas med mera), vilka tankar jag har kring min nya del i verksamheten med egna patienter, en kontakt som jag ”av en slump” blev kontaktad av på LinkedIn, hur oerhört inte taggad jag är att flytta en gång till inom loppet av ett halvår (själva flytten blir en pina – nya lägenheten galet härlig när jag väl är på plats).  Och mycket mera.

 

westbay

 

Efter en snabb redigering av det här inlägget är det dags att packa lite och direkt efter jobbet imorron dra ner till Västervik för lite helgjobb. Jag har nämligen tagit lite extra helger på mitt gamla uppdrag för att få lite rullning in i företagets ekonomi också. Jobben för Kry och vårdcentralen är anställningar, och jag ville hålla firman igång. Kan jag ångra nu när jag står här med tre jobb och ett fjärde på ingång. Men jag vet att energi genererar mer energi, och kanske var det detta som fick bollen i rullning. Det får jag aldrig veta säkert, men jag har mina aningar.

Vi hörs snart igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.