Bloggen

On-boarding och dags för take-off

On-boarding, take-off och allt jag kan säga är; spänn fast säkerhetsbältena för nu kommer det bli åka av…

När man nästan inte hinner synka med sig själv…

Jo, man kan nog lugnt säga att den här processen har gått i en rasande fart. Det är nu knappt två månader sedan jag fick mailet från Encia där jag tillfrågades om jag ”kände till var man får tag på drivna sjuksköterskor som vill öppna egen mottagning”. Och nu står jag bokstavligen på tröskeln till min egen – och är i full gång med processen att hitta fler kollegor.

 

img_1308

 

Jag fick mig faktiskt en rejäl tankeställare imorse när en vän hörde av sig och jag tänkte att det var verkligen länge sen. Tre månader, närmare bestämt,  tänkte jag – vi hördes nog senast av i november. Sen visade det sig vara en månad sen vi senast hade kontakt. Och jag förstod plötsligt varför jag känt mig som en robot som i galen takt avverkat dagarna tre gånger så snabbt som normalt. Och nästan tappat bort mig själv på vägen!

 

img_1138

 

Det är så här det har sett ut hemma hos mig senaste två månaderna. Kry-datorn till höger, min vanliga dator till vänster och matlådan i mitten…

Efter min vanliga arbetsdag på vårdcentralen har jag jobbat extra med Kry och försökt att parallellt hinna med alla förberedelser, bloggande, sociala medier och kontakter med nätverk. Plus få i sig lite att äta mellan varven. Inte underligt man får lite minnesluckor på köpet!

 

Vårdgivare – och därmed 25% billigare!

 

4ff0e59a-6323-4491-9427-cf452b826779

 

Ur rent företagsekonomisk synvinkel har jag nu blivit 25% billigare att anlita – eftersom jag inte är momspliktig som vårdgivare jämfört med som bemanningspersonal.  Det återstår att se hur långt jag tar den affärsfördelen, men till att börja med har jag i alla fall Encia som min första kund. Via avtal som finns mellan dem och försäkringsbolag samt digitala vårdgivare kommer jag att ha patienter som ska lämna blodprover. Dessutom kommer jag, åtminstone i ett inledande skede, att fungera som mottagningssköterska åt de läkare som finns på mottagningen i Västerås. Ortoped och allmänspecialist.

 

img_1301

 

Imorgon är det måndag och skarpt läge på nya mottagningen med blodprovstagning. Ellinor från HK i Uppsala ska finnas med mig och hjälpa mig navigera alla nya dokumentationssystem. Så stay tuned för uppdateringar under veckan om hur jag har det! (Du hittar mig förstås som vanligt på LinkedIn och Instagram förutom här på bloggen.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.