Bloggen

Mars månad år 2020

On-boarding, take-off – men hur blev flygturen…?

En dryg månad har gått sedan jag skrev mitt förra inlägg. Bokstavligen på tröskeln till min nya mottagning, beredd att dra igång. Samtidigt var jag mitt uppe i en flytt och byte av bostadsort, Kry hade haft reklamkampanj och upplevde galen ökning av patientinflödet och jag bokade också på ett antal helger i bemanningsdelen av min verksamhet. Och så blev det mars månad år 2020.

takeof

Först förstod man inte så mycket. Det var nåt virus från Kina som också verkade ha smittat en hel del skidturister i Italien. Nån jag känner fick sin jobbresa till Spanien inställd. Det pratades om att vi måste kolla hur mycket munskydd vi hade i förrådet. Kanske bäst att boka in telefonmöten med patienter som var förkylda?

Men så stod det snart klart att det här var inget man skojade bort direkt. Det här var på riktigt. Och gradvis har det gått upp för oss under mars månad att Covid-19 för alltid kommer att symbolisera en vattendelare för livet på jorden som vi känner till det.

Var har hänt med min nya mottagning?

Ja, förvånansvärt lite har faktiskt påverkats för mig personligen. Jag har planenligt tagit emot patienter för blodprovstagning, både privatkunder och försäkringsbolagens patienter som remitterats av våra läkare. Kanske lite otippat fortsätter människor att köpa analyspaket av Werlabs, Blodkollen och Re-Well. Eller så är det ett tecken på att man bryr sig mer om sin hälsa nu? Det är något framtiden får utvisa.

Däremot har jag av förklarliga skäl senarelagt starten av min satsning på nya patientkategorier och utbud av tjänster. Det mesta på marknaden och i näringslivet står stilla eller är rejält påverkat just nu. Allt fokus ligger självfallet på den akuta situationen. Men kanske har det varit av godo att få stanna upp och tänka en extra vända. Idéer har hunnit mogna och nya lösningar har visat sig som kanske är ännu bättre. Det hela gick ju faktiskt väldigt fort. Från första kontakten dagarna efter nyår till jag fick nyckeln och skulle ha on-boarding hände allt på bara två månader.

När jag skriver det här är vi redan i slutet av april och jag har nu som först börjat tänka i banor av hur jag ska marknadsföra mig rent konkret gentemot privatkunder, om det finns någon att ta rygg på som har samma affärsidé som jag, om det finns frågor och problem jag borde förutse, vilka kontakter jag behöver ta och hur jag bäst applicerar SEO på min hemsida och i sociala medier.

 

social-media
Avgjort bra begrepp att ha tagit ställning till detta INNAN man kör igång…

Samtidigt så typiskt mitt sätt att resonera (”det löser sig – what could possibly go wrong”) att komma på detta fyra månader in i satsningen. Fördelen med mitt sätt att hoppa utan fallskärm och säkerhetslina är att det händer nåt direkt och man inte hinner bli tveksam. Full tillit och full fart!

Men ingen skada skedd eftersom allt står på paus i tillvaron och jag nu faktiskt har både tid och utrymme i tillvaron att ägna mig åt detta. Första åtgärden kan du reda se på min presentationssida där jag också marknadsför ett ”nytt namn”.  Dvs företaget har inte egentligen bytt namn, men jag har ändå valt att tona ner ”Travel Nurse” till förmån för mitt nya och mer SEO-vänliga begrepp ”Privat sjukvård i Västerås”. Så med start nästa vecka kommer jag att schemalägga tidpunkter i kalendern när jag jobbar med praktiska frågor kring ”projekt privatpatienter”. Stay tuned!

Vad har hänt med jobbet för Kry?

Att jobba digitalt och att jobba hemifrån har väl under mars månad blivit det nya svarta kan man säga! Skillnaden för mig har dock inte varit så stor, eftersom jag jobbat så här snart ett år. Patienttillströmningen hade redan tagit full fart hos Kry tack vare en lyckad reklamkampanj tidigare under året, och nu i mars har den bara fortsatt att öka. Det har skett en stor nyrekrytering, och vi är många kliniker inne och jobbar samtidigt de flesta timmar på dygnet.

Jag har plockat på mig många extra arbetspass för att hjälpa till med anstormningen av patienter som på olika sätt blivit drabbade av Covid-19. Rent kunskapsmässigt har det varit intressant att få följa utvecklingen då flera patienter haft mer än ett återbesök i det som skulle visa sig vara en ovanligt långdragen infektion. Vartefter tiden fortskrider lär man sig mer och kan ge bättre hjälp eftersom sjukdomsförloppet ofta följer ett mönster.

Nu i slutet av april märks en viss avmattning av Covidrelaterade frågor, och istället dyker det upp fästingbett, omkullcyklade nioåringar och de obligatoriska solbrända öronen. Men risken är inte över än, och tyvärr kan vi nog komma att få se en ökning igen längre fram om inte allmänheten fortsätter följa regler och anvisningar.

Rent arbetsmässigt passar det mig mycket bra med att delvis jobba digitalt och hemifrån, så jag har hittat ett mönster för hur jag schemalägger och bokat upp mig framåt. Dessutom har jag privat nu flyttat till en trea, och har äntligen ett riktigt (om än litet) kontor hemma. Lyx och efterlängtat!

Vad händer med mina bemanningsuppdrag?

Både jobbet på mottagningen och för Kry är vanliga anställningar (än så länge) och därför bokade jag strategiskt in några bemanningshelger nere i Västervik när jag insåg att verksamheten i Travel Nurse stod på paus. Och det visade sig vara en god idé, för i osäkra tider är det aldrig fel att ha fler ben att stå på i sin verksamhet. Utbudet av lediga uppdrag har ju för övrigt exploderat nu under mars månad, och jag väntar i skrivande stund svar på om jag kan fortsätta boka på en del helger även under sommaren på mitt uppdrag. Och skulle det visa sig att det inte finns behov så är jag trygg i förvissningen om att något ännu bättre väntar längre nedåt vägen. Det brukar vara så det fungerar nämligen.

IMG_4585

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.